CARA BAYAR BIL REDONE

Bil redONE boleh dibayar melalui :


1. Online banking/ kad kredit/ debit di : redOne Selfcare










2.  Stesen Petronas/Shell yang ada ePAY














3. Mesin kiosk Celcom















4. Maybank2U















5. Cawangan redONE. Senarai Cawangan redONE









6. Arahan potongan tetap dengan credit card
















7. Apps Redone 1 Apps di Google Play  (sila klik)




8. Mana-mana cawangan 7 Eleven



9. Mana-mana agent redONE, termasuklah kami Waraqah Global Resources 601157697696




Nak bayar BIL REDONE atau BIL UTILITI

Bank in ke akaun di bawah dan WhatsAppkan slip kepada kami 01157697696 segera utk kami membuat pembayaran dan penyambungan segera



MAYBANK
553104568219

WARAQAH GLOBAL RESOURCES


Untuk Menyemak No. Akaun bil. Pascabayar atau Prabayar redONE, Sila Klik DI SINI dan Masukkan No. K/P anda NRIC

Disclaimer: "Kami merupakan Rakan Niaga Sah (Sales Advisor ), bawah agensi  919 Network, yang mewakili redONE Network Sdn. Bhd. Maklumat di dalam website ini hanyalah penerangan ringkas. Sila layari web rasmi untuk maklumat terperinci di www.redone.com.my

52 comments:

  1. 7e mcm Mana..blh guna no handfond ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh rasanya tuan..pejabat pos pun dah boleh sekarang..utk kepastian boleh tel 1300110088

      Delete
    2. Kalau dari 7 eleven macam mana nak bayar ye

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Nak tanya,jika bayar menggunakan maybank2u.. Adakah terus masuk atau pending beberapa hari???

    ReplyDelete
    Replies
    1. pending tuan..tak terus update..elok buat bayaran di kedai rangkaian sekiranya telah dibarred

      Delete
  4. nak stop line redone camna ye? tlg gtau cara nya,,tq

    ReplyDelete
  5. Saya dah bayar bil dot agen redone sampai sekarang belum buka

    ReplyDelete
  6. Speedmart99 bole bayar bill redone tak

    ReplyDelete
  7. Kod jompay red one camana ya

    ReplyDelete
  8. Macam mana nak bayar ikut 7E, orang 7E mintak gambar scan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Pengguna postpaid redONE boleh MENYEMAK BIL postpaid redONE mereka dengan cara berikut*⬇

      ➡ Pergi ke phone dialler, dail **123#* dan tekan dail

      ➡Pergi ke *Play Store* atau *App Store* smartphone dan install app *redONE 1App (Sila klik)*
      _https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redone.oneApp&hl=en_US_. Apps ini boleh juga untuk bayar bil, addON serta semakan sendiri.

      ➡ Pergi ke browser dan search *redONE Selfcare https://login.redone.com.my/selfcare/*

      *SEKIRANYA PENGGUNA POSTPAID redONE KURANG FAHAMI BACAAN YANG DITUNJUKKAN*

      Disyorkan pengguna postpaid redONE untuk *call* redONE careline *1300110088*.

      ➡ atau hantarkan WhatsApp ke *01155001909*

      *Operating Hours*:
      *Working / Open* : Monday till Sunday
      *Time* : 9:00am till 9:00pm

      *Cara ini disyorkan sekiranya pengguna postpaid redONE ingin terus bercakap dengan redONE careline untuk mendapatkan penerangan yang lebih jelas.*

      Sekiranya terdapat pertanyaan-pertanyaan lain berkenaan talian atau akaun redONE anda disyorkan berhubung dengan careline terus bagi mendapat maklumat yang tepat. No tel. seperti mana tertera di atas. Hal ini kerana saya tidak dapat mengakses sistem redONE secara menyeluruh.

      *CARA-CARA UNTUK MEMBAYAR BIL redONE*

      _http://www.redone-online.com/p/cara-bayar-bil-redone.html_

      *Where to make Payment?*
      - Online – go to _www.redone.com.my_ and select ‘Self Care’ login tab
      - Credit card auto debit service (Direct Debit Form and photocopy of IC & credit card)
      - Maybank2U, Automated Teller Machine (ATM) & Cash Deposit Machine (CDM)
      - JomPay (Biller Code: 8607)
      - E-Pay merchants - Petronas and other selected petrol stations and outlets
      - Celcom Payment Kiosk machines - located in Blue Cube outlets
      - redONE outlet or agent


      *CARA DAPATKAN NO. AKAUN PEMILIK POSTPAID REDONE BERDAFTAR*

      _https://login.redone.com.my/IDChecker_

      Sekian, terima kasih.

      Delete
  9. td sy nk byr kt 7E..dorang minta bill nk scan barcode...kita x trima bill camana nk bayar...risau pulakkot kens bar...kn susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Pengguna postpaid redONE boleh MENYEMAK BIL postpaid redONE mereka dengan cara berikut*⬇

      ➡ Pergi ke phone dialler, dail **123#* dan tekan dail

      ➡Pergi ke *Play Store* atau *App Store* smartphone dan install app *redONE 1App (Sila klik)*
      _https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redone.oneApp&hl=en_US_. Apps ini boleh juga untuk bayar bil, addON serta semakan sendiri.

      ➡ Pergi ke browser dan search *redONE Selfcare https://login.redone.com.my/selfcare/*

      *SEKIRANYA PENGGUNA POSTPAID redONE KURANG FAHAMI BACAAN YANG DITUNJUKKAN*

      Disyorkan pengguna postpaid redONE untuk *call* redONE careline *1300110088*.

      ➡ atau hantarkan WhatsApp ke *01155001909*

      *Operating Hours*:
      *Working / Open* : Monday till Sunday
      *Time* : 9:00am till 9:00pm

      *Cara ini disyorkan sekiranya pengguna postpaid redONE ingin terus bercakap dengan redONE careline untuk mendapatkan penerangan yang lebih jelas.*

      Sekiranya terdapat pertanyaan-pertanyaan lain berkenaan talian atau akaun redONE anda disyorkan berhubung dengan careline terus bagi mendapat maklumat yang tepat. No tel. seperti mana tertera di atas. Hal ini kerana saya tidak dapat mengakses sistem redONE secara menyeluruh.

      *CARA-CARA UNTUK MEMBAYAR BIL redONE*

      _http://www.redone-online.com/p/cara-bayar-bil-redone.html_

      *Where to make Payment?*
      - Online – go to _www.redone.com.my_ and select ‘Self Care’ login tab
      - Credit card auto debit service (Direct Debit Form and photocopy of IC & credit card)
      - Maybank2U, Automated Teller Machine (ATM) & Cash Deposit Machine (CDM)
      - JomPay (Biller Code: 8607)
      - E-Pay merchants - Petronas and other selected petrol stations and outlets
      - Celcom Payment Kiosk machines - located in Blue Cube outlets
      - redONE outlet or agent


      *CARA DAPATKAN NO. AKAUN PEMILIK POSTPAID REDONE BERDAFTAR*

      _https://login.redone.com.my/IDChecker_

      Sekian, terima kasih.

      Delete
  10. Salam nak tnya, klau byar bil melalui maybank2u.. Berapa hari pending ye? Sbb sy dh byr 3 hri lalu. Tpi hrini dah kena barred

    ReplyDelete
  11. ada code biller tak kalau nak bayar online

    ReplyDelete
  12. Musim PKP ni boleh bayar di 7E ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh..tpi diorg nak scan barcode..taktau nk cri mna barcode tu..dah cri dlm redone app

      Delete
    2. Pergi dekat app reeone tu, bhg payment, klik dkt bukan berapa yg nk bayar, nnti keluar mcm file pdf bill payment, kt situ ada barcode

      Delete
  13. Saya sudah bayar online.. Bila nk boleh guna hp

    ReplyDelete
  14. Sudah bayar guna online .tapi masih Kene barred lagi

    ReplyDelete
  15. Sudah bayar online code 8607 3 hari masih kena barred ada col 1300110088 masih tiada jawapan kenapa ya

    ReplyDelete
  16. Respon very slow, bayar guna jompay pun tak boleh nak update terus. Kena tunggu 3 hari

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. premier shop terdekat boleh cuba google atau whatsapp 01157697696 tq

      Delete
  18. Nak byr gn online..nama apa ya

    ReplyDelete
  19. mcmna saya nak tahu simcard saya telah ditopup kerana simcard saya diletakkan di alat GPS kereta saya

    ReplyDelete
  20. mohon hantar salinan bil bulan september

    ReplyDelete
  21. macam mana cara nak bayar bill melalui online banking RHB

    ReplyDelete
  22. Saya punya red one sudah barred sebab X payment situasi susah sekarang nak bayar tapi langsung X ada line dan nak bayarpun lepas tu diorg active line sy ke? Sudah satu bulan saya sdh lambat sdh kena barred?

    ReplyDelete
  23. Saya dah buat fullsettlement bill 2 hari lepas. Due date 15/5. Mohon redone sambungkan semula line talipon dengan kadar segera. Saya perlu hubungi anak2 saya di kolej dan anak2 yang tidak dapat balik beraya.

    ReplyDelete
  24. Hai,nk tnya..cara byr bil redone online cmne ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Pengguna postpaid redONE boleh MENYEMAK BIL postpaid redONE mereka dengan cara berikut*⬇

      ➡ Pergi ke phone dialler, dail **123#* dan tekan dail

      ➡Pergi ke *Play Store* atau *App Store* smartphone dan install app *redONE 1App (Sila klik)*
      _https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redone.oneApp&hl=en_US_. Apps ini boleh juga untuk bayar bil, addON serta semakan sendiri.

      ➡ Pergi ke browser dan search *redONE Selfcare https://login.redone.com.my/selfcare/*

      *SEKIRANYA PENGGUNA POSTPAID redONE KURANG FAHAMI BACAAN YANG DITUNJUKKAN*

      Disyorkan pengguna postpaid redONE untuk *call* redONE careline *1300110088*.

      ➡ atau hantarkan WhatsApp ke *01155001909*

      *Operating Hours*:
      *Working / Open* : Monday till Sunday
      *Time* : 9:00am till 9:00pm

      *Cara ini disyorkan sekiranya pengguna postpaid redONE ingin terus bercakap dengan redONE careline untuk mendapatkan penerangan yang lebih jelas.*

      Sekiranya terdapat pertanyaan-pertanyaan lain berkenaan talian atau akaun redONE anda disyorkan berhubung dengan careline terus bagi mendapat maklumat yang tepat. No tel. seperti mana tertera di atas. Hal ini kerana saya tidak dapat mengakses sistem redONE secara menyeluruh.

      *CARA-CARA UNTUK MEMBAYAR BIL redONE*

      _http://www.redone-online.com/p/cara-bayar-bil-redone.html_

      *Where to make Payment?*
      - Online – go to _www.redone.com.my_ and select ‘Self Care’ login tab
      - Credit card auto debit service (Direct Debit Form and photocopy of IC & credit card)
      - Maybank2U, Automated Teller Machine (ATM) & Cash Deposit Machine (CDM)
      - JomPay (Biller Code: 8607)
      - E-Pay merchants - Petronas and other selected petrol stations and outlets
      - Celcom Payment Kiosk machines - located in Blue Cube outlets
      - redONE outlet or agent


      *CARA DAPATKAN NO. AKAUN PEMILIK POSTPAID REDONE BERDAFTAR*

      _https://login.redone.com.my/IDChecker_

      Sekian, terima kasih.

      Delete
  25. Macam mana nk dapatkan code dari app red one...nak bayar kat 7 elv

    ReplyDelete

REDONE SALES ADVISOR & ONLINE REGISTRATION. Powered by Blogger.